Zomervakantie 2020 op Kreta

Zomervakantie 2020 op Kreta

Ben jij ook zo verliefd op de Griekse eilanden? Heb je al eens nagedacht over een vakantie op het zonnige Kreta? Dat is echt een aanrader! Om voor jou de perfecte zomervakantie in 2020 samen te stellen hebben wij de pluspunten van Kreta even op een rijtje gezet.

Wat maakt Kreta perfect voor jouw vakantie?

Kreta is het populairste eiland in Griekenland. Je geniet tijdens jouw vakantie van de Egeïsche zee volop in de bekende badplaatsen. Ga jij voor het bruisende Chersonissos, het mooie Chania met haar hagelwitte stranden of cultuur snuiven in Agios Nikalaos? Op Kreta kun je genoeg genieten van het lekkere klimaat. In de zomermaanden juli en augustus is het op het Griekse eiland het warmst. De temperatuur in deze maanden ligt tussen de 22 en 29 graden dus je kunt volop bakken in de zon. Vergeet niet af en toe een verfrissende duik te nemen in de zee of bij het hotel.

Traditioneel Griekenland

Ook op Kreta geniet je van de échte traditionele gewoontes van de Grieken. Zo is het heel normaal om je lunch en diner in een restaurant af te sluiten met een Raki of Ouzo. Bij de meeste restaurantjes in kleinere dopjes zoals Koutouloufari en Oud-Cherso word je verwend door het serveerteam. Vooraf krijg je in veel gevallen een broodje van het huis en achteraf mag je vaak een dessert uitkiezen. Deze vrijgevigheid zijn we in de Nederlandse cultuur niet gewend, je voelt je echt een welkom door deze gastvrijheid!

Stella Island Luxury & Spa

Eén van onze favorieten is het 5-sterrenresort in Analipsi. Stella Island Luxury & Spa geeft je het gevoel alsof je aan de andere kant van de wereld bent beland, zoals bijvoorbeeld de Malediven. En dat, terwijl je gewoon op het Griekse eiland Kreta bent. Het resort beschikt over een gigantisch lagunezwembad en met nog geen 500 meter loop je met je voetjes in het zand. Last van gillende kinderen heb je niet op het resort, je bent namelijk enkel omringd door volwassenen in dit adult only resort! Dat is nog eens tot rust komen!

Geef een reactie